News

Check out market updates

10 korisnih stvari koje treba znati pre selidbe u Beograd

20/08/2013 in Vesti

Selidba u novu sredinu može biti veoma stresno iskustvo zato je više nego pametno da prikupite što je više moguće informacija o novom gradu, tamošnjim navikama, načinu života i atmpsferi. Donosimo Vam listu 10 najbitnijih stvari koje treba znati pre kupovine ili najma stana u Beogradu.

1.       Beograd je poznat po svojoj gospoljubivosti i ležetnosti, što najčešće i fascinira najveći broj turista, mada kada je reč o životu u Beogradu ovakav životni stil uglavnom smeta ljudima koji dolaze iz drugačijih kultura.

2.       Ležerniji stil življena je ostavio uticaj i na javnu i na poslovni sektor, budite spremni da čekate nešto duže nego što ste navikli bez obzira da li je reč o čekanju u redu u banci, bolnici, ili početak sastanka sa vašim poslovnim partnerima.

3.       Beograd ima veliki broj automobila, pa nije uvek zadovoljstvo voziti i parkirati, međutim iako autobusi nisu baš najbolje opremljeni i u najboljem stanje mreža javnog prevoza je veoma razgranata pa je javni prevoz odlična alternativa umesto vožnje vašim sopstvenim automobilom.

4.       Najpopularnija naselja u Beogradu su Vračar, Senjak, Dedinje, Novi Beograd i Stari grad i u njima se nalaze najlepši i najlukuzniji apartmani i kuće sa zadivljujućom arhitekturom.

Evo nekih od predloga najboljih apartmana u najpoznatijim delovima Beograda.

5.      Cene kvadratnog metara variraju od 900 do 3000 eura u najprestižnijim delovima grada, ali u poređenju sa cenama od pre nekoliko godina cene padaju, a naročito cene velikih apartmana i najluksuznijih nekretnina koji Beograd i dalje čine Beograd najeftinijim u region kada je reč o kupovini nekretnina.

6.      Kada je reč o bezbednosnim pitanjima, stvari su se promenile u odnosu na devedeste godine kada je Beograd bio jedan od najrizičnijih mesta za život u celoj Evropi.

7.       Klima je odlična. Klima u Beogradu je na pola subtropska i kontinentalna sa četiri godišnja doba što podrazmeva dosta sunca i ne previse padavima, mada temperature nisu tako visoke tokom leta, ali ni preniske tokom zime.

8.       Beograd je prava svetska kosmopolitska mentropola sa poslovnim mogućnostima, velikim brojem stranaca koji pristižu svakog dana, velikim kulurnim događajima i zabavnim aktivnostima kako biste se opustili i zabavili tokom svog slobodnog vremena. Veoma je poznat po odličnim žurkama i uzbudljivom noncom životu.

9.       Radno vreme većine radnji je tokom celog dana od 8-20h, a u većini slučajeva i tokom subote. Radna nedelja traje 5 dana a radon vreme je uglavnom od  9-17h.

10.   Iako to nije slučaj u mnogim drugim zemljama, voda sa česme je ispravna za piće. Nivo kamenca je malo veći ipak nije opasan, pa nije neophodno kupovati vodu za piće ili kuvanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Compare Properties

Compare
You can only compare 4 properties, any new property added will replace the first one from the comparison.
Call Now Button