News

Check out market updates

Može li komšiluk ugroziti prodaju i izdavanje vaše nekretnine?

30/09/2013 in Vesti

Ukupan utisak komšilukom može da obori cenu vaše nekrtenine, ali verovali ili ne, može čak da ugrozi samu prodaju i najam nekretnine. Bez obzira da li je stan koji prodajete ili izdajete u najboljoj i najpoznatijoj četvrti u gradu neke stvari iz vašeg komšiluka definitivno mogu uticati na prodaju i najam vaše nekretnine.

Među prvim stvarima koje kupci i stanari obično zaobilaze su neuredna, urasla dvoršta i napuštene kuće. Ne samo da većina ljudi ne želi da živi izolovano i daleko od ljudi, ove neuredne površine takođe mogu biti izvor različitih problema sa insektima i drugim štetočinama.  Ipak, velika buka je još veći problem ako je prisutna u komšiluku u kom izdajete i prodajete stan.

U 5 najozbiljnijih neprijatelja po prodaju i najam kuće spadaju i loši mirisi, buka koju prave životinje, lavez i zavijanje, kao i buka od automobila i javnog prevoza. Čak i buka koju pravi kompija koji je upravo počeo sa renoviranjem svoje kuće može biti štetna po završni dogovor oko najma ili prodaje apartmana.

Jednako bitne i druge socijalne karakteristike vaših komšija. Kako nikada ne možete znati kada će vam zatrebati pomoć, uvek je dobro da imate uslužnog suseda, ali nepristojne i brbljive komšije koje sire glasine naokolo mogu biti jako iritirajuće, jer svako od nas želi da uživa u miru i slobodi u svom sopstvenom domu i dvorištu.

Iako ne možete uticati na najvećiu deo ovih stvari, kada pripremate nekretninu za prodaju i izdavanje, budite obazrivi prema naznačenim stvarima, naročito kada predstavljate nekretninu potencijalnim stanarima po prvi put. U protivnom se možda nikada neće ni vratiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Compare Properties

Compare
You can only compare 4 properties, any new property added will replace the first one from the comparison.
Call Now Button