News

Check out market updates

Šta pitati prilikom drugog ili trećeg razgledanja kuće?

23/04/2013 in Vesti

Ukoliko smo vam prošlog puta pomogli da napravite najuži izbor vaših najomiljenijih nekretnina za kupovinu, sada je vreme da ovu listu još suzite i napravite poslednji izbor. Ovoga puta vam donosimo najčešća pitanja koja treba da postavite prilikom drugog, trećeg ili četvrtog razgledanja, pre nego što i konačno odlučite koju nekretninu ćete zaista kupiti.

Najverovatnije ćete se odlučiti za onu u koju nećete morati mnogo da investirate, pa predlažemo da dodatno proverite opšte stanje građevine. Dosta toga se može videti golim okom, ali postoji par stvari koje svakako treba upitati prethodnog vlasnika ili vašeg agenta za nekrenine.

Pitajte i proverite:

  • Da li postoji potreba za dodatnim popravkama?
  • Koloko su dobrog stanja krovovi, izolacija, struja i druge instalacije? Da li je neophodno menjati ih u skorije vreme?
  • Koliko je udaljena najbliža deponija i da li postoje neke od štetnih materija u zidovima kuće?
  • U koliko planirate da dograđujete još nešto u dvorištu ili u okviru same zgrade, proverite da li nekretnina poseduje sve dozvole za gradnju i koji je maksimum koji se može dograditi?

Da biste bili sigurni da plaćate pravu cenu za ovu nekretninu, prošetajte i proverite u okolini druge kuće koje su na prodaju, ali budite dovoljno realni i stavite na papir sve ono što dobijate za cenu nekrenine koju kupujete.

Sa Vašim agentom proverite još jednom od kada je kuća slobodna za useljenje. Pre i konačno potpišete ugovor proverite još jednom status nekretnine i sve prethodne vlasničke listove, kako biste izbegli bilo kakve kasnije komplikacije sa prijavljivanjem nekretnine na vaše ime.

Onog trenutka kada ste i konačno završili kupovinu nove nekretnine, prestanite sa razgledanjem bilo kakvih drugih nekretnina, jer ćete sigurno naići na neku od ponuda zbog koje ćete se pokajati jer ste
doneli drugačiju odluku. Čak i u ovakvom slučaju ne treba žaliti jer svoju kuću uvek možete menjati za neku novu. Ne zaboravite svaka kuća nađe svog kupca!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Compare Properties

Compare
You can only compare 4 properties, any new property added will replace the first one from the comparison.
Call Now Button