News

Check out market updates

Zašto kupiti i iznajmiti vilu pre nego kuću?

18/03/2013 in Vesti

Pri pomisli na vilu naša prva asocijacija jeste velika, skupa rezidencija negde na obali mora, koju obično zakupimo samo na nekoliko dana i iskljulivo kada želimo da pobegnemo od stresne sredine u kojoj živimo i radimo tokom cele godine. Odmah se prisetimo širokih prozora, svetlih soba, velikih balkona, i mnoštva luksuza koji ne možemo sebi da priuštimo na više od nekoliko dana.

I sasvim ste u pravu, dugo vremena vile su bile statusni simbol bogatije visoke klase, ne tako dostupne srednjoj klasi, osim na nekoliko dana, kada bi želeli da uživaju u njihovom luksuzu i komforu. Ali sa sve većom ponudom, cene vila su pale i one postaju jednako dostupne čak i srednjoj klasi.

Vile potiču iz rimskog perioda i u literaturi se opisuju kao ‘’stambene četvrti, koje se sastoje iz više zgrada, uključujući i prostor za rekreaciju o odaje za sluge. Namena im je bila povlačenje radi uživanja. Zbog čega su sve vile imale velika prostrana dvorišta sa fontanama i skulpturama.”

Veoma slično originalnim vilama iz rimskog perioda, moderne vile su potpuno opremljenje i ‘’samodovoljne’’, a pored toga što su odgledalo luksuza, imaju i više prostora, više soba, i posedbnih delova u okviru iste građevine. Izvan građevine, obično se nalaze prostrani zeleni vrtovi, kao i široke i duge staze koje vode pravo od kapije do glavnog ulaza na zgradi.

Opsednutost rimskim periodom, kao i ekonomski rast nakon Drugog svetskog rata, dovele su do novog trenda sve učestalije kupovine i iznajmljivanja ovih imanja za uživanje, umesto običnih kuća. Sve više vila se gradi i više kupuje, bez obzira na troškove života, koji su uglavnom veći nego u trradicionalnim praktičnim kućama.

Zašto je to tako?

Kupovinom ili najmom vile u vašem gradu dobićete više luksuza za gotovo istu sumu novca. Pored luksuza vile nude više prostora i bolji komfor. Bolji uslovi i bolji kvalitet života su ključni razlozi zašto se ljudi odlučuju da kupe ili iznajme vilu pre nego običnu kuću. Ali nisu i jedini.

Kupovina vile nije samo dobra investicija ukoliko planirate da živite u njoj, već i ako želite da je prodate ili iznajmite kasnije. Verovali ili ne, uz minimalno ulaganje, na tržištu nekretnina možete dobiti čak i do deste puta veću cenu. Ako uz to ima i dobru lokaciju, dosta zelenila ili veliko dvorište u nekoj od metropola vaša stara vila može biti pravo blago čak i onda kada ste se zasitili životom u njoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Compare Properties

Compare
You can only compare 4 properties, any new property added will replace the first one from the comparison.
Call Now Button