News

Check out market updates

Iznajmite stan u 10 jednostavnih koraka

Iznajmite stan u 10 jednostavnih koraka

Da bismo Vam olakšali posao iznajmljivanja nekretnina koji nekada može biti jako naporan, predlažemo da planirate sve korake koristeći kratak priručnik koju je Mentorent agencija za nekretnine pripremila za Vas.

Postoji bar 10 koraka koje treba napraviti da biste iznajmili Vaš stan brzo i uspešno.

  1. Prikupite dokumentaciju o vlasništvu  – Ukoliko niste to učinili do sada, sada je pravi trenutak da prikupite svu dokumentaciju koja dokazuje Vaše vlasništvo nad nekretninom ukoliko bude potrebo da dokažete da ste zaista Vi vlasnik stana koji izdajete.
  2. Izaberite agenciju za nekretnine sa iskustvom – Uvek možete potražiti nove stanare koristeći prednosti Interneta i modernih tehnologija, ali da biste sebe sačuvali bilo kakvih neželjenih problema savetujemo da ipak potražite pomoć iskusnih stručnjaka.
  3. Potpišite ugovor sa agencijom za nekretnine – Sa dobrom agencijom za nekretnine sve je daleko lakše. Iskusne agencije za nekretnine će Vam dati realnu procenu cene, sve potrebne pravne savete, umesto Vas načiniti ugovor o najmu i čak pomoći pri izboru ozbiljnog stanara.
  4. Pripremite apartman za izdavanje –  Pre samog izdavanja stana, bitno je da ga očistite i  iznesete sve nepotrebne stvari. Ukoliko očekujete da Vaši stanari ostave stan u dobrim uslovima, preporučujemo da čak stan okrečite i popravite sve uređaje koji ne rade.
  5. Upoznajte sve potencijalne stanare prilikom prve posete apartmanu  –  Da biste izabrali najboljeg od svih stanara, preporučljivo je da odvojite dovoljno vremena da pokažete stan lično svakom ko pokaže intersovanje za Vašu nekretninu.
  6. Ne precenjujte nekretninu i budite dovoljno fleksibilni sa cenom –  Ukoliko želite da izdate stan ne precenjujte ga i pre svega budite dovoljno fleksibini sa cenom, naročito ukoliko upoznate stanara koji će voditi računa o Vašem stanu kao da je njegov vlastiti. Ponekad nas neozbiljan stanar može koštati daleko više nego što je spreman da plati za mesečnu najamninu.
  7. Pažljivo proverite ugovor o najmu  –  Pročitajte pažljivo sve delove ugovora koji ćete potpisati sa svojim stanarima i naročitu pažnju obratite na one odredbe koje se odnose na razloge ranog raskida ugovora i na to ko snosi troškove ukoliko se ova situacija dogodi.
  8. Napravite listu invenatara  – Lista inventara i nameštaja Vam svakako može oduzeti dosta vremena, ali nakon što je napravite biće jasno za koje stvari stanar preuzima odgovornost ali i troškove u slučaju oštećenja.
  9. Iznesite sve nepotrebne stvari izvan stana –  Ukoliko se stanar izjasni da neće trebati određene stvari unutar stana, svakako je bolje da iste sami iznesete lično. Višak stvari može izazvati osećaj teskobe koji često iritira pa će se istih stvari na kraju otarasiti stanari lično.
  10. Pre nego potpišete ugovor o najmu proverite iderntifikaciona  dokumenta svih stanara  – Na kraju ne zaboravite da proverite lična dokumenta novih stanara, kako biste se uverili sa kim imate posla i kako biste imali sve lične podatke u slučaju da nešto krene po zlu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Compare Properties

Compare
You can only compare 4 properties, any new property added will replace the first one from the comparison.
Call Now Button