News

Check out market updates

Kako pronaći najbolje mesto za život?

04/02/2013 in Vesti

Izbor najboljeg mesta za život nije uvek laka odluka i neophodno je da mislimo na brojne faktore koji će nam život učiniti lakšim i prijatnijim. Jednom kada imate više opcija između kojih treba izabrati lako je
porediti, ali koji su faktori koje treba imati na umu dok pravite ovaj najuži izbor? Kako pronaći najbolje mesto za život?

Neki bi rekli da je ovo prilično individualna stvar, koja zavisi u mnogome od tempa i stila života, ipak postoji par faktora koji uvek utiču na cenu nekretnine i koji su jednako bitne svakom od klijenata, bez obzira na starost, zanimanje i bračni status.

Jedan od prvih faktora na svim listama jeste odnos između troškova života i prihoda od plata, jer je ovo ključna stvar za vođenje kvalitetnog života, a u slučaju da ste već izabrali grad koji ispunjava ovaj uslov sledeća stvar na koju treba obratiti pažnju jeste dobra lokacija i dobar komšiluk.

Vaše novo mesto za život treba da bude relativno blizu centra i sa dobrim vezama sa drugim delovima grada, da se do gradskog centra može stići u nekoliko minuta, ali istovremeno i dovoljno daleko da možete da izbegnete gradski haos i gužvu.

Miran komšiluk podrazumeva nisku stopu kriminaliteta i o ovoj stvari treba posebno voditi računa ako se selite i neku od prestonica ili većih gradova jer njih nije uvek lako štititi i nadzirati.

Dalje, mirno mesto treba da ima dosta zelenila i po mogućstvu rekreacioni centar u blizini. Široki trotoari za duge šetnje i dovoljno mesta za parkiranje ukoliko kupujete stan bez garažnog mesta su takođe neke od stvari o kojima treba voditi računa kada donosite odluku o svom novom mestu za život.

I na kraju, bez obzira što još uvek nemate vašu porodicu ili čak i ne planirate da je imate uskoro, neće smetati da imate školu i vrtić i to najbolju u gradu u neposrednoj blizini novog stana, jer je san svakog roditelja da mu dete ide u školu sa najboljim ugledom i najboljim učiteljima. Jednom kada budete imali svoju porodicu i gomilu obaveza bićete i više nego zadovoljni da jednu takvu školu imate u svom komšiluku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Compare Properties

Compare
You can only compare 4 properties, any new property added will replace the first one from the comparison.
Call Now Button