News

Check out market updates

3 zlatna pravila za najam apartmana

03/11/2013 in Vesti

U industriji nekretnina standodavci, stanari i agenti za nekretnine imaju svako svoje tajne kako bi pridobili za sebe maksimum prilikom zaključenja posla sa nekretninama, ali takođe i zajedničke savete za sve one koji ulaze u posao sa nekretninama.  Bez obzira da li tražite stan za sebe ili iznajmljujete stan nekom drugom treba da se držite tri zlatna pravila.

Manje je više – Isto kao i u svakodnevnom životu, ovo pravilo važi i u poslu sa nekretninama. Naravno ovde mislimo na manje nameštaja, manje dekoracije i manje ukrasa ukoliko želite da iznajmite vaš stan brže i za bolju cenu. Moderan nameštaj sa dosta detalja može biti dobar mamac za nekoga koi ma dosta para, opak sasvim prosečan apartman sa univerzalnim svedenim namštajem i koji nije pretrpan stvarima će odgovarati većem broju ljudi pa su i šanse da ga izdate ili prodate mnogo veće.

Manji apartman je bolja investicija – Dok potražnja za većim i prostranijim nekretninama raste na tržištu samo kada nema krize u društvu, manji apartmani su uvek aktuelni. Ova vrsta apartmana je interesantna podjednako za one koji ih iznajmljuju i kupuju jer nažalost uvek je veći broj onih koji nisu u mogućnosti da plate cenu većih nekretnina bez obzira na opštu ekonomsku situaciju i periodične krize. Pitanje je samo kolika će biti cena ovih manjih apartmana jer se ona formira na osnovu trenutne ponude i potražnje na lokalnom tržištu nekretnina.

Ugovor o najmu glavu čuva – Ugovor o najmu je obavezna stvar prilikom zaključenja posla sa nekretninama jer on Vas štiti bilo kakvih problema oko plaćanja i eventualnih dodatnih trpškova. Nakon što potpišete ovaj ugovor verovatno ćete morati da platite jedan deo državi, ipak obe strane su podjednako zaštićene ukoliko se pojavi neki problem, a jedna od strana ne želi da ga reši bez uplitanja suda.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Compare Properties

Compare
You can only compare 4 properties, any new property added will replace the first one from the comparison.
Call Now Button