News

Check out market updates

Kako pogoditi najbolju cenu za Vašu nekretninu?

Kako pogoditi najbolju cenu za Vašu nekretninu?

Bez obzira da li je reč o prodaji ili najmu nekretnine, svi mi koji ovakve nekretnine imamo u vlasništvu želimo da za njih dobijemo najveću moguću cenu. Nekada su naša očekivanja toliko nerealna i mimo postojećeg tržišta nekretnina, da ni savet proverenih i iskusnih agenata za nekretnine ne može oboriti  našu željenu cenu. Ipak, nakon dugog čekanja na kupca, ovakve nekretnine se ne retko prodaju ispod tržišne vrednosti.

Zato je bitno da znate neke od zlatnih pravila dobrog cenjkanja prilikom prodaje ili iznajmljivanja Vaše nekretnine.

  1. Pregovori počinju pre same prodaje ili izdavanja –  Vaši pregovori za cenu nekretnine koju prodajtete ili izdajete počinju mnogo pre nego što ste kontaktirali predstavnika agencije za nekretnine ili se susreli sa novim kupcem. Vrlo je bitno da pre same prodaje utvrdite koliki je najmanji, a koliki najveći iznos koji je za Vas zadovoljavajući, kako biste imali okvire u kojima će se kretati pregovaranje oko cene. Ovom prillikom od ključne je važnosti da ostanete objektivni, pa stručnjaci savetuju da se izmestite iz uloge onoga koji prodaje ili izdaje, i potpuno bez privrženosti stavite na mesto onoga ko plaća Vašu nekretninu.
  2. Uvek tražite više nego što smatrate da ćete dobiti. – Iako je bitno da budete iskreni prema sebi, to ne znači da treba biti iskren prema onome kome nekretninu prodajete ili izdajete. Zato uvek tražite više nego što smatrate da ćete dobiti, ali se trudite da ta cena svakako ostane u skladu sa trenutnom cenom na tržištu, ili preporukom agenta za nekretnine, jer nerealna cena može i odvratiti zainteresovanog kupca od kupovine.
  3. Nikada ne odajte najmanju sumu koju ste spremni da prihvatice za kuću – Kako biste postigli najveću cenu za svoju nekretninu nikako ne smete odati koja je najmanja suma na koju biste pristali. To je opasna zona za Vas, jer će to automatski biti signal za kupca da može računati na obaranje prvobitne ponude.
  4. Što duže traje nagodba to su veći izgledi za Vaš uspeh – Ukoliko zaista krenete od  najviše cene onda je neminovno da je morate spustiti, ali budite pažljivi i to radite postepeno,  jer što duže traje cenjkanje, to su veće Vaše šanse za uspeh. Preispitivanje ponuda je pravi psihološki rat za obe strane u kojima pobeđuje hrabrija i spremnija.
  5. Stalno podsećajte na pozitivne strane Vaše nekretnine – Tokom dugog psiholioškog rata za pregovaračkim stolom, a pri svakoj novoj ceni, ostvrnite se na pozitivne stvari koje Vaša nekretnina nudi, jer one mogu biti dobar razlog zašto bi suprotna strana u jednom trenutku prihvatila vašu  cenu.  Ovo je jedan od načina da je  Vaša nekretnina vrednija od onoga što je on trenutno spreman da plati.

Property Details

[property_details]

Property Map

[property_map]

Additional Photos

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Compare Properties

Compare
You can only compare 4 properties, any new property added will replace the first one from the comparison.
Call Now Button