Kako odabrati pravu agenciju za nekretnine?

Baš razmišljate da promenite vaše mesto življenja.  Ipak niste dovoljno hrabri da započnete potragu za adekvatnom zamenom. Bez dobrog partnera za nekretnine potraga može biti duga i stresna , pa predlažemo da pročitate nekoliko korisnih saveta kako da nađete dobru agenciju za nekretnine,  koja će vam pomoći da pronađete sebi dom iz snova što pre.

Uprkos iskustvu u poslu sa nekretninama i dobroj listi preporuka koje su ključni za ugled vaše agencije za nekretnine, postoji  još najmanje tri stvari za koje se valja raspitatii kada stupate u kontakt sa agencijama. Ova tri faktora će vam pomoći da odaberete agenciju koja će vam pružiti profesionalnu i zadovoljavajuću uslugu.

Na prvom mestu agencija za nekretnine treba da ima dobru bazu nekretnina kako biste imali veliki izbor različitih kuća i zgrada.  U ovom slučaju neće vam samo biti lakše da izaberete parvo mesto, već ćete daleko lakše proceniti i realnu cenu, upoređujući izgled, strukturu, gradnju i lokaciju nekretina.

Tražite agenciju koja ima mnogo posla, onu čiji su agenti zauzeti, jer to govori o njihovoj angažovanosti i kvalitetu. Ne plašite se, naći će dovoljno vremena da se posvete i vama jednako kao i drugima jer su traženi agenti obično spospobniji i iskusniji pa će znati kako da odgovore na svaki vaš zahtev.

I na kraju, tražite agenciju  za nekretnine koja je uspešno realizovala veliki broj prodaja i najama nekretnina. Dobra ponuda i velika potražnja za agencijom govore dosta o realizaciji prodaja ili najama nekretnina. Ukoliko ste u prilici da birate između agencija, biratjte tri najbolje po broju uspešno realizovanih prodaja odnosno najama nekretnina u poslednje vreme i ne zaboravite da se ponovo raspitate za uslove i pravila u datoj agenciji, jer su oni vrlo često presudni razlozi zašto je njihova realizacija dobra ili iznenađujuće loša.