Najam i kupovina prostranog i lepo uređenog luksuznog stana obično zahteva dosta novca, ipak prednosti koje ovi apartmani nude svojim stanarima i vlasnicima vrlo često vrede i više od uloženog. 

Više komfora i više prostora su samo neke od prednosti, ali klijenti najčešće navode manju buku kao jednu od najvećih blagodati koju dobijaju plaćanjem za ovakve apartmane. I zaista možda su u pravu. Da li možete da zamislite neprijatniju stvar od buke iz komšiluka nakon dugog i iscrpljujućeg dana na poslu?

Iako luksuzni apartmani jesu za nijansu skuplji od drugih tipova nekretnina na tršištu, sve prednosti koje dobijate plaćanjem mesečne najmanine, poštedeće vas svih dodatnih troškova za bezbednosni sistem, sigurnosne kamere i ograde ukoliko se vaš stan ne nalazi u mirnom i bezbenom naselju ili za mesečnu najmaninu mesta za parkiranje ispred zgrade vašeg starog stana.

Imajte na umu da svi luksuzni apartmani moraju da zadovolje određene standarde pa nećete bacati novac ni na dugu potragu za onim građevinama koje će zadovoljiti sve vaše zahteve za boljim standardom života. Standardi se odnose na bezbednosne uslove, lokaciju, kvalitet života i na sve ono što nije obavezno, ali je svakako poželjno da uživate u svakom minutu vašeg slobodnog vremena. Tako, ukoliko ste dovoljno srećni ili samo dovoljno uporni, za odličnu cenu možete dobiti i sopstvenu teretanu, kućni bazen, prostor za opuštanje sa saunom i džakuzijem, najmoderniju video opremu i sistem za zvuk, sopstveni romantični kamin i širok balkon sa zasenjujućim pogledom na neki od najlepših delova grada.

Luksuzne vile su veoma često izolovane od gustog saobraćaja, zbog čega je veoma teško naći iste u samom centru grada, ali takođe nisu ni daleko od njega, i najčešće se nalaze u skolopu najprestižnijih kompleksa u gradu.

Takođe luksuzni apartmani se nadgledaju i obezbeđuju 24 sata posebnim bezbednosnim sistemima poslednjih generacijia, a mnoge od njih poseduju i alternativne instrumente zaštite.

A koliko novca ste vi spremni da izdvojite za sve navedeno?