Traženje savršene nekretnine za vaš biznis uvek je veoma zahtevan posao i može trajati više meseci.

Kao i sa svakom drugom nekretninom, bitno je da razjasnite šta je ono što vam je neophodno i koliko novca ste spremni da odvojte u ove svrhe. Bez obzira na budžet postoji nekoliko kriterijuma koji svaki poslovni prostor treba da zadovolji, a mi vam donosimo samo neke od njih.

Prva i najbitnija stvar je da pronađete prostrani i dobro struktuiran poslovni prostor, koji će biti odgovarajući raširenosti vašeg posla, ali i broju zaposlenih u firmi. Neophodno je da ima dovoljno svetla i dovoljno mesta da se smesti sav nameštaj i dodatna oprema.

Dobra, lako pristupačna lokacija u blizini stanice javnog prevoza biće korisna zaposlenima, jednako kao i budućim klijentiama. Upravo zbog transporta vaša nova kancelarija treba da ima dovoljno parking mesta za zaposlene ali i klijente, ili treba tražiti zgradu u blizini javnog parkirališta.

Ona ne mora da bude u samom centru, ipak ne treba gledati kancelariju i u najdaljem pregrdađu. Kancelarija na ovakvom mestu može vam prepoloviti troškove, ali imajte na umu da će vaši zaposleni morati svakodnevno da dolaze na posao, a i klijenti neće biti oduševljeni ovakvom idejom.

Dobra lokacija uključuje i mesta sa hranom, bankom ili bankomatom u blizini, kao i kafiće i prodavnice. Kao i sa svim drugim nekretninama, vaš novi poslovni prostor treba da bude smešten u mirnom i bezbednom kraju zbog vaših klijenata i zaposlenih. Ukoliko tragate za prostorom u velikoj poslovnoj zgradi onda obavezno proverite koje kompanije se nalaze u košilluku, koje usluge nude i koliko buke prave tokom dana.

Ukoliko pronađete odgovarajući poslovni prostor, ne zaboravite da proverite strukturu zgrade, neophodne dozvole, osiguranje i bezbednost iste, jer jednom kada se preselite biće kasno i veoma skupo da se bavite time.

Ukoliko nemate dovoljno vremena da sami tražite vaš novi poslovni prostor, savetujemo vam da se ipak obratite za profesionalnu pomoć naših agenata, jer će ova vaša odluka definitivno uticati na veliki broj ljudi.

Zato, odvojite dovoljno vremena i gledajte veoma pažljivo!