5 stvari koje priželjkuje svaki kupac nekretnina

Dok različite generacije i drugačije kategorije ljudi mogu imati različite potrebe kada je reč o nameštaju i tehničkoj opremi u svojim domovima, postoji izvestan broj zaheteva koje svaki kupac i stanar ima, i želi da dobije u svom novom stanu, pa se one vrednuju na sasvim isti način bez obzira na budžet kupca ili željenu veličinu nekretnine.

  1. Niske cene – Svetska ekonomska kriza je uticala na to da čak i najbogatiji prave različite kalkulacije kada je reč o ceni, pa su svi kupci, više nego ikada pre oprezni sa cenama, praveći dugoročne planove kako bi se kupovina nekretnine mogla odraziti na njihovo finansijsko stanje u godinama koje dolaze. Ovo je razlog zašto je dobra cena jedan od najbitnijih prioiteta svakog kupca naročito ukoliko kupovinu prati i hipoteka i višegodišnja otplata na kredit.

2.       Skromije građevine – Kriza u ekonomiji i  na tržištu nekretnina tokom prethodnih godina je razlog zašto kupci danas tragaju za manjim nekretninama koje su dovoljne da zadovolje osnovne potrebe za privatnošću svih članova porodice. Ipak manje kuće i apartmani u ovim slučajevima ne znače i manji broj prostorija zbog čega agenti za nekretnine ocenjuju današnje kupce zahtevnijim nego ikada do sada.

3.       Veći komfor – Manje prostora svakako ne podrazumeva ni manje komfora. Bez obzira koliko veliki novi domovi bili, oni moraju imati ulaz i  kupatilo iz glavne spavaće sobe, prostrane dnevne sobe, izdvojena ulazna vrata, vešernicu, dobro osvetljenje širom zgrade, ali i energetski efikasno grejanje i osvetljenje, kako bi se na mesečnom nivou umanjili troškovi komunalija.

4.       Dobro organizovan prostor – Dobro iskorišćen i još bolje organizovan prostor je danas obavezan, što se drugačije i ne može zamisliti ukoliko treba smestiti toliko broj sadržaja na prostoru koji je u većini slučajeva manji od 100 m2.  Zato je pažljivo i pametno planiranje prostora jako bitno za svaku nekretninu koja čeka na svog kupca, bez obzira da li je reč o novoj nekretnini ili onoj koja je menjala vlasnike više puta..

5.       Energetski efikasan sistem za grejanje – Svi oni koji planiraju da investiraju u kupovinu svoje nove nekretnine, žele da uštede na drugin troškovima, i tu se pre svega odnosi na račune za grejanje ili struju, koji pristižu iz meseca u mesec. Ukoliko imamo u vidu koliko visoki su ovi računi, ne iznenađuje činjenica zašto sve veći broj kupaca odustaje od kupvine nekretnina koje nemaju instalirane štedljve energetske sisteme, koje čuvaju energiju, ali i njihov novac.

Property Details

[property_details]

Property Map

[property_map]

Additional Photos