Ponuda na tržištu nekretnina nije nikada bila veća, ali ni dostupnija onima koji tragaju za nekretninama usled sve veće ekspanzije Interneta i novih tehnologija. Ipak, naći odgovarajuću nekretninu još uvek je stresan posao, a da bismo vam ga olakšali otkrivamo nekoliko jednostavnih saveta.

Razmotrite gde biste voleli da živite – Ukoliko još uvek niste sigurni gde biste voleli da živite ovo bi moglo da vas dovede do pregršt problema. Prvi je prevelika ponuda.  Kako biste suzili krajnji izbor u moru ponude, savetujemo da razmotrite gde biste želeli da živite, a pritom vodite računa koliko je to delako od vašeg posla, kakve su veze javnog prevoza i naravno kakava je struktura komšiluka.

Razmotrite koliko prostora je neophodno za život za vas i vašu porodicu – Cena i lokacija će uticati na opseg u ceni, ali i vi morate odlučiti koliko novca možete odvojiti za mesečnu stanarinu.

Kada imate odgovore na sva ova pitanja, možete preći na sledeći korak, a to je da kontaktirate agenta za nekretnine

Saznjate 10  razloga zašto kontaktirati agenta za nekretnine.

Agent za nekretnine će napraviti kraću listu nekretnina prema vašim najbitnijim kriterijuma koje smo već pomenuli. Uvek možete pogledati slike stanova, ali mi preporučujemo da posetite one stanove koji vam se najviše dopadaju i na licu mesta pitate agenta sve što vas zanima.

Pročitajte listu pitanja koje treba postaviti kada prvi put krenete u razgledanje kuće.

Ako ste napravili izbor bar 3 omiljena stana ipak ih pogledajte još jednom kako biste bili sigurni da ste doneli pravu konačnu odluku.

Kada ste i ovu odluku doneli, nalazite se na korak do useljenja u novi stan. Taj korak koji nedostaje je potpisivanje ugovora.  Ovo je možda i najbitniji deo koji štiti prava i obaveze vas kao novog podstanara. Tokom potpisivanja ugovora treba biti precnizan oko mesečne najmnine, datuma kada treba platiti najam, ali i načina na koji će se vršiti plaćanje.

Saznajte više o ugovoru o nekretninama i razlozima zbog kojih treba potpisati isti kada vršite najam nekretnine.