Iznajmljivanje stana starnim diplomatama je više nego unosan posao za sve agencije koje se bave poslovima sa nekretninama, jer im obezbeđuje dugoročnije ugovore sa ozbiljnim stanarima i obezbeđuje dobre reference kod drugih klijenata koji traže ozbiljnu i profesionalnu pomoć prilikom najma nekretnina.

Kada iznajmljujemo stan stranim dilomatama možemo ga iznajmiti ili direktno diplomatskom predstavniku, konzulu i drugom predstavniku međunarodne organizacije ili ambasadi i diplomatskoj misiji i stranoj vladi.

Iako je veoma često reč o dobrom poslu, najam nekretnina za potrebe stranih diplomata je uglavnom daleko više naporan i zahtevan nego najam za potrebe biznismena i drugih VIP ličnosti. Nekrentnine moraju da budu na dobrim lokacijama čvrtso ograđene i spremne da odgovore na sve beznednosne zahteve,

Pročitajte kako pripremiti nekretninu za izdavanje ambasadi?

U najvećem broju slučajeva strane diplomate traže nekretnine koje su specifične i drugačije u odnosu na one koje se nude na tražištu. Oni traže nekretnike koje su specifične po svojoj arhitekturi i istoriji, ali istovremeno veoma funcionalne i opremljene po posleđnjim standardima.

Bez izuzetaka strane diplomate traže u potpunosti opremljene apartmane sa kompletnim posuđem, posteljinom i malim kućnim aparatima. Najvećem broju diplomata je dozvoljeno i plaćeno da prenesu svoje stvari iz svoje rezidencije, ali će svako definitivno više voleti da mu ove stvari vi obezbedite, tj, da ih već ima u novom stanu.

Ukoliko ste spremni da se potrudite i date sve od sebe da ispunite sve zahteve neće štedeti niti žaliti da dobro plate profesionalnu agenciju koja će im pobezbediti najbolje uslove za život i rad, a konačna cena koju su spremni da plate uglavnom nije manja od dve mesečne kirije koju će ostaviti za najam stana koji su izabrali.